Jak vybrat ten správný gril na kuřata. Víme, zda profíci více užijí plynový nebo elektrický
Obsah článku
Služby gastronomických podniků jsou v poslední době velmi žádané. A není tedy divu, že se provozovatelé snaží svým zákazníkům nabízet stále více a více atraktivních možností – a to zejména, co se týče jídla s sebou.
Rádi byste vsadili na osvědčenou gurmánskou specialitku, u které se všem sbíhají sliny? Pak není nic jednoduššího, než si zkrátka a dobře pořídit šikovný gril na kuřata. Aby však šlo o investici dobře promyšlenou a po všech stránkách správnou, ukážeme vám, co by měl mít.
Na co se zaměřit při výběru grilu – záleží na způsobu otáčení i na dalších parametrech
Profesionální grily zvládnou dokonale ugrilovat třeba i 20 kuřat. Aby však bylo vše dokonalé, chtějte takové, které si poradí s rovnoměrným prohřátím i opékáním. Automatické ovládání otáčení rožňů je samozřejmostí. Dbejte ovšem na to, aby bylo možné každé jednotlivé patro ovládat samostatně. Ne vždy je totiž nutné rozpalovat celý gril – a naopak určitě nechcete vypínat celou „mašinku“ jen proto, abyste mohli odebrat již hotové kousky a vložit dovnitř novou dávku.
Vybírat si rovněž můžete mezi samostatně se otáčejícími rošty a planetárním pohybem, při němž se všechna kuřata kuřata otáčejí synchronně. Jde o velmi efektní pohled, jež k vašemu pultu přitáhne ještě více strávníků.
Chtějte prosklená dvířka i osvětlení
Musíte si však samozřejmě zvolit takový model, který disponuje co největším prosklením. To ostatně doporučujeme vždy. Připravované jídlo tak zkontrolujete pouhým pohledem, aniž byste přístroj museli během přípravy jídla otevírat. A ruku v ruce jde s tímto benefitem samozřejmě také osvětlení. Chybí-li nebo je nedostatečné, pak se stejně nutnému otevření přístroje nevyhnete. Což zvýší vaše náklady na spotřebovanou energii a samozřejmě o něco prodlouží dobu přípravy grilovaných delikates. A nezáleží na tom, jestli si plánujete pořídit elektrický gril na kuřata či ten plynový.
Čím univerzálnější váš model bude, tím lepší
Ovšem gril pro kuřata nemusí sloužit jen na úpravu drůbeže. Svým zákazníkům klidně můžete nabídnout šťavnatou kýtu nebo perfektně upravenou zeleninu. Musíte si však pořídit takový model grilu, v němž je možné regulovat vzdálenost od zdroje tepla. Jedině tak se vám nikdy žádné jídlo nepřipálí.
A ptejte se samozřejmě i na pojistku proti přehřátí – jde o důležitý bezpečnostní prvek, jenž ve vašem provozu vždy dbá o váš maximální komfort (nebudete muset mít obavy z nečekaných nehod). Koneckonců – jde o povinné vybavení pro elektrický i plynový gril na kuřata. A dbejte i na nejrůznější detaily, jako je odkapná miska, ventilace okolí motorků, možnost výměny topných těles za výkonnější apod. Sázkou na jistotu je pak rozhodně kvalitní celonerezové provedení. A kde tohle všechno získat? Nejlépe u odborníků v e-shopu atfornax.cz.